ARVIKA // KARLSTAD

TIME PEEL

Innehåll: Glykolsyra & Glukonolakton (50%)

Indikationer: Rynkor & slapp hud

pH: 1

 

LIGHT PEEL

Innehåll: Glukonolakton & mandelsyra (20%)

Indikationer: Hudton & lyster

pH: 3

 

BRIGHT PEEL

Innehåll: Glukonolakton, fytinsyra, citronsyra & glykolsyra (50%)

Indikationer: Åldersfläckar & melasma

pH: 1.5

Filorga Kemisk Peeling

 

Dag efter dag exponeras vi för UV strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som pigment, försämrad hudtextur och stora porer. Kemisk peeling från Filorga förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen.

 

Peeling från Filorga består av tre skräddarsydda produkter: Time Peel, Bright Peel och Light Peel som innehåller 5 olika syror för att passa alla hudtyper: Glukonolakton (PHA), Glykolsyra, Fytinsyra, Citronsyra och Mandelsyra.

 

Behandlingen

Behandlingen inleds med att terapeuten avlägsnar orenheter som t.e.x. Smink. Sedan appliceras en förberedande lösning (Pre peel) på behandlingsområdet som rengör huden ytterligare men mer djupgående och förbereder den för applikation av den kemiska lösningen.

Den kemiska lösningen (Time Peel, Bright Peel eller Light peel) appliceras och får verka i några minuter så att syran hinner reagera. Verkningstiden är olika beroende på hudtyp och behandlingsområde.

När den kemiska lösningen har fått verka i några minuter stoppar man processen med Post peel som har en lugnande effekt på huden.

 

Egenskaper

• Effektiv mot pormaskar, stora porer & akne

• Talgreglerande & ger en matt finish

• Förbättrar hudens barriärfunktioner

• Hudvänlig även för känsliga hudtyper

• Minskar fina linjer

• Förbättrar hudton & textur