Permanent Makeup

 

Permanent make up, eller kosmetisk micropigmentering, är när man tatuerar läppar, ögonbryn eller eyeliner för att korrigera eller förstärka de naturliga dragen.

Permanent make up är en semi-permanent tatuering, vilket betyder att den bleks med tiden. Denna metod är medvetet vald för att man ska kunna välja att ändra färger och linjer då huden förändras med åldern. Eftersom tatueringen bleks successivt rekommenderas att man fyller på med något/några års mellanrum för att bibehålla intensiteten. (Ifyllnadspris – se aktuell prislista.) Permanent make up användes från början mest för personer som led av håravfall, allergier och synskador. Det blir dock allt vanligare att tekniken används kosmetiskt för att förstärka eller modifiera ansiktsdrag. Eyeliner, läppkontur samt ögonbryn är det allra vanligaste.

 

NÅGOT FÖR DIG?

Permanent make up passar för dig som vill ha en snygg grundläggande make up som håller i både vått och torrt.

 

– Personer med glesa ögonbryn/fransar eller otydliga läppkonturer.

– Personer som pga. synförändringar har svårt att lägga make up.

– Personer som stressar mycket och har ont om tid att lägga make up.

– Personer som tränar mycket och vill se bra ut även under de svettigaste passen.

– Personer som lider av t ex. allergier och rinnande ögon eller upplever att sminket inte

   sitter kvar där det ska.

– Personer som vill se fräscha ut dygnet runt, oavsett väder och aktivitet.

 

3D-Bryn

Färg och form bestäms alltid tillsammans med kunden.

Sedan stryks bedövningskräm på för att bedöva området.

Med Microblading 3d bryn, används inte tatueringsmaskin utan ett manuellt verktyg, där man ristar in ett strå i taget i huden, vilket genererar ett mycket naturtroget resultat.

Detta passar alla som har ljusa ögonbryn, som måste måla i, eller som har glest mellan hårstråna eller vill ha mer markerade, annan form eller som helt enkelt fattas bryn. Man rakar inte bort de strån som redan finns. Behandlingen tar ca 2 timmar med bedövningstiden. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för ett återbesök efter 4-6 veckor, där eventuella ojämnheter rättas till och färg fylls i där det behövs. Återbesöket ingår i ordinarie pris.

 

Direkt efter behandlingen kan man uppleva att brynen ser väldigt mörka och markerade ut, men ca 20-50% av färgen bleknar under de första 2-3 veckorna, och därefter kommer det att se mer naturligt ut.

 

Eyeliner

Eyeliner passar för dig som vill förstärka dina ögon och gör även att ögonfransarna ser tätare ut. Det finns många sätt att variera eyelinern på beroende på önskemål, läs mer om det längre ner på denna sida.

 

Vi lägger på en bedövningskräm innan behandling. Efter första varvet lägger vi en bedövningsgel som går ner på djupet och verkar. Vanligtvis känns det inte speciellt mycket, men det kan vara lite obehagligt när det är så nära ögat. Det finns inte så mycket känselnerver vid ögat, men däremot mycket reflexer. Kunden blundar under hela behandlingen. Eyeliner håller normalt 3-6 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

 

Observera att du av hygienskäl inte kan ha ögonfransförlängning inför ditt besök. Däremot fungerar ögonfranspermanent (lash lift) och fransfärg jättebra att göra innan. Många bokar det i samband med sin tatuering eftersom man inte får ha mascara på en vecka efteråt.

 

Läppar

Läpptatuering passar dig som vill förstärka formen och/eller färgen på dina läppar. Man kan antingen markera formen precis som den är eller korrigera assymmetri. Många äldre personer upplever att deras läppfärg ”kryper inåt” på läpparna och kan därför vilja fylla ut färgen till konturen igen. Även perfekt för personer med rynkor runt läpparna som har problem med att läppstiftet flyter ut i linjerna.

 

En läpptatuering håller normalt i 2-5 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.

 

Det finns massor av olika läppfärger för att matcha alla typer av önskemål, allt från ljus aprikos till färgstark röd och även olika nyanser som liknar naturliga läppfärger.

 

Läpparna bedövas med en effektiv bedövningskräm. Vi börjar med att rita upp form och symmetri och väljer ut färgerna tillsammans. Därefter kan behandlingen börja och vi lägger på mer bedövning hela tiden som då verkar djupare och djupare ju mer man tatuerar. Det kan stickas på vissa ställen men de flesta upplever att det inte gör ont, det är dock individuellt.

 

Efter behandlingen ser läpparna väldigt röda och mörka ut. Det är vanligt att bli svullen, och om man brukar få munsår är det vanligt att detta blossar upp i samband med behandlingen. Det går att förebygga, med medicin eller antiherpessalva. På salongen säljer vi Spirularin, en läppkräm som förhindrar herpesutslag och kan vara en bra idé att börja med en vecka före läpptatuering samt under läkningsprocessen. Finns även att köpa online i vår webshop. Det är viktigt att läpparna får läka i sin egen takt, och att hålla de mjuka och insmorda hela tiden. Det är även viktigt att alltid skydda läpparna från solen, köp ett bra cerat med hög solskyddsfaktor som du alltid använder när du är i solen.

 

Läkningen tar ca en vecka men skorpan från läpparna brukar börja släppa lite redan efter 3 dagar. När det första har flagnat av så kan färgen fortfarande se skarpare ut än slutresultatet, den slutgiltiga färgen går att bedöma efter 2 veckor.

 

Efter behandlingen ska undvika stark sol samt solarium och inte bada i pool, eller basta. Låt det tatuerade området läka i lugn och ro.

 

Ta gärna för vana att skydda pigmenteringen med solskydd året runt efter att dem har läkts färdigt så minskar risken att brynen bleks.

 

Inför besöket

Att tänka på inför behandlingen:

Inget kaffe, samma dag.

Ingen Nikotin samma dag. tex. rökning eller snus.

Inga värktabletter samma dag (ipren)

 

Du bör inte genomgå behandlingen om du

- Är gravid eller ammar.

- Har diabetes. (Kan behandlas efter diskussion med läkare).

- Äter blodförtunnande mediciner såsom Waran, Pradaxa, Xarelto, Fragmin, Trombyl mm.

- Har psoriasis och eksem (på det område som ska behandlas).

- Är påverkad av alkohol eller droger.

- Har någon blodsmittande sjukdom.